Tejbegríz kreatívan, mentesen is

Tejbegríz egy unalmas menza étel, amit mindig igyekszem feldobni valamivel. Adok egy alap receptet, ami variálható, ízlés függvénye. Ezt az adagot nálunk a két gyerek vacsorára elpusztítja.

Mindenki a saját receptjét kedveli, ami olyan kemény, hogy megáll benne a kanál, vagy éppen folyós, vagy az igazi menza állag. Aki még nem tette le a voksát egy recept mellett sem, az variáljon bátran.

  • 5 ek búzadara (egészségesebb változatban zabkorpa, de más íze lesz)
  • 5 dl tej (növényi mandula), esetleg 1 dl-t tejszínnel (növényi) kiváltunk, ha krémesebbre szeretjük, vagy 1 dl vízzel, ha a hígabb a kedvenc
  • 3 ek cukor/barnacukor (szűk 1 ek ¼ édesítő)
  • pici só

A felni hozzávalókat felfőzzük, addig amíg a sűrű állagot eléri. Leveszem a tűzhelyről és jöhet a csavar.

  •  adhatunk hozzá vaníliát (1 kupak aroma, fél kikapart mag) vagy
  •  5 dkg étcsokoládét (tejmentes), melegen belekeverem és felolvad benne vagy
  •  2 ek nutella (tejmentes Bio nutella), melegen belekeverjük és elolvad.

Persze tehetünk rá kakaót, fahéjjat, gyümölcslekvárt, friss gyümölcsöt, tejszínhabot, juharszirupot. Bármit amit szeretnénk.

Legközelebb apró pillecukrot fogok belekeverni, remélem ehető lesz.

Jó kísérletezést!

Ki áll a PetRonKa's mögött?

Valkó Veronika vagyok cukrász és közgazdász. Már a szülőházban magamba szívtam a torták és sütemények szeretetét. Miután gyermekeim megszülettek, utána rendszeressé vált, hogy én készítem a finomságokat. Lányomnál 4 évesen ételallergiát diagnosztizáltak, így meglévő családi és saját receptjeimet elkezdtem „mentesíteni”. Ezeket a recepteket osztom meg veled a blogomon.

Ötletek reggelire
Kategóriák
Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelemre!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb receptekről, tudnivalókról!

Tortáim
Keresel valamit?