Vaníliás karika mentesen is

Ki ne szeretné a vaníliás karikát, és amikor otthon készül, potosan tudod, mi van benne, se tejpor, se tojáspor. Hamar elkészül, nekem Petra segítet kiaszaggatni a mintákat, így még gyorsabban elkészült. Amikor sül, az egész házban vanília illat van.

Zárható dobozban napokig eláll, pontosan nem tudom hány napig, mert mindíg hamar elfogy. 🙂

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor (5 dkg ¼ por édesítő)
  • 25 dkg vaj /tejmentes margarin (Vénusz/Liga)
  • 1 rúd vanília magjai / 2 kupak aroma és 1 kk szárított vaníliamag
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • (3 tojássárgája) én kihagyom
  • növényi tej, ha nem áll össze a tészta

A lisztet elmorzsolom a margarinnal majd a többi alapanyagot is belekeverem. Becsomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.

Lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtom és kiszaggatom. Ha az eredeti formát készítem, akkor pogácsa szaggatóval készítem, húsvét közeledtével inkább tavaszi figurákat választottam.

180 fokos sütőben 10-12 percig sütöm, miután kihűlt csokoládéba mártom.

20dkg csokoládé + 1 ek olaj

A csokoládét mikróban megmelegítem, 4x 1 perc, minden perc után átkeverem, majd az olajjal összekeverem.

Mivel kevés sütőpor van a receptben, így sütipecséttel is működik.

Ki áll a PetRonKa's mögött?

Valkó Veronika vagyok cukrász és közgazdász. Már a szülőházban magamba szívtam a torták és sütemények szeretetét. Miután gyermekeim megszülettek, utána rendszeressé vált, hogy én készítem a finomságokat. Lányomnál 4 évesen ételallergiát diagnosztizáltak, így meglévő családi és saját receptjeimet elkezdtem „mentesíteni”. Ezeket a recepteket osztom meg veled a blogomon.

Ötletek reggelire
Kategóriák
Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelemre!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb receptekről, tudnivalókról!

Tortáim
Keresel valamit?