Gomba keksz tej-, tojás- és cukormentesen

Ismét egy gyerekbarát kekszet hoztam, de mi felnőttek is nagyon szeretjük. Sima vaníliás keksz, azonban csiperke gombára hasonlító alakja miatt nálunk nagy kedvenc. Pedig én személy szerint a gombát nem szeretem. A keksz könnyen, akár gyerekekkel is elkészíthető. A recept tej-,tojás- és cukormentes.  Nassolda oldala inspirálta.

Hozzávalók: 32 db gomba készült

  • 25 dkg puha vaj/tejmentes margarin (Liga, Vénusz)
  • 15 dkg porcukor (3,5 dkg ¼ édesítő)
  • 1 tk vanília kivonat
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg keményítő
  • 1 sütőpor
  • 1 dl növényi főzőtejszín (Alpro rizs nekem)
  • cukormentes kakaópor

A sütőt 200 fokra előmelegítem.

A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverem, majd a margarint elmorzsolom benne. A többi hozzávalót is belekeverem. A tejszínt folyamatosan adagolom, előfordulhat, hogy kevesebb vagy több szükséges a tésztához. Egynemű, nem morzsolódó tésztát kell kapnom.

Két tepsit sütőpapírral kibélelek, és diónyi gombócokat formázok a tésztából. Egy üres vanília aroma csavaros üveg száját kakaóporba mártom és alaposan belenyomom a gomócok közepébe. Minden egyes művelet után ismét a kakaóporba mártom. Cuki csiperke gomba formák jönnek létre. Előmelegített sütőben 10-05 perc alatt készre sütöm.

A keksz a keményítő miatt tartja az alakját, nálunk a gyerekek nagy kedvence.

Ki áll a PetRonKa's mögött?

Valkó Veronika vagyok cukrász és közgazdász. Már a szülőházban magamba szívtam a torták és sütemények szeretetét. Miután gyermekeim megszülettek, utána rendszeressé vált, hogy én készítem a finomságokat. Lányomnál 4 évesen ételallergiát diagnosztizáltak, így meglévő családi és saját receptjeimet elkezdtem „mentesíteni”. Ezeket a recepteket osztom meg veled a blogomon.

Ötletek reggelire
Kategóriák
Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelemre!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb receptekről, tudnivalókról!

Tortáim
Keresel valamit?