Gyors pizza tej- és tojásmentesen

Gyorsan elkészíthető pizzatészta, mire megrendelném és kihoznák egy étteremből, addigra ez is elkészül. Kedvünkre válogathatjuk össze a feltétet, vagy amit otthon találunk. Jobban kedveljük a vékony tésztás pizzákat, csak 5 percig kell pihentetni, így egy nagyon gyorsan elkészíthető pizzatésztát kapok. Aki a vastag tésztásat szereti, hagyja megkelni a kinyújtot tésztát, és utána süsse ki. A receptet Rupáner-konyha inspirálta.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt (pizzaliszt vagy sima bl55)
  • 1 zacskó porélesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 1,5 tk só
  • 2 ek olaj
A porélesztőt a cukros vízben felfuttatom, közben kimérem a többi alapanyagot. Összekeverem az alapanyagokat és géppel kidagasztom kb 5-10 perc alatt.
A tésztát pihentetem 5 percig, közben előkészítem a feltéteket.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Ebből az adagból egy nagy gáztepsinyi vagy két kisebb kör alaú készül el.
Méretre vágott sütőpapíron kinyújtom a tésztát a tepsi alakjára, jó vékonyra. Majd kedvem szerint telepakolom sok finomsággal. Kislányomnak tejmentes Violife-ot használok sajt helyettés a többi feltét összetevőire is alaposan odafigyelek, ne tartalmazzanak tejet.
A 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Ki áll a PetRonKa's mögött?

Valkó Veronika vagyok cukrász és közgazdász. Már a szülőházban magamba szívtam a torták és sütemények szeretetét. Miután gyermekeim megszülettek, utána rendszeressé vált, hogy én készítem a finomságokat. Lányomnál 4 évesen ételallergiát diagnosztizáltak, így meglévő családi és saját receptjeimet elkezdtem „mentesíteni”. Ezeket a recepteket osztom meg veled a blogomon.

Ötletek reggelire
Kategóriák
Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelemre!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb receptekről, tudnivalókról!

Tortáim
Keresel valamit?