Gyorsan elkészíthető pizzatészta, mire megrendelném és kihoznák egy étteremből, addigra ez is elkészül. Kedvünkre válogathatjuk össze a feltétet, vagy amit otthon találunk. Jobban kedveljük a vékony tésztás pizzákat, csak 5 percig kell pihentetni, így egy nagyon gyorsan elkészíthető pizzatésztát kapok. Aki a vastag tésztásat szereti, hagyja megkelni a kinyújtot tésztát, és utána süsse ki. A receptet Rupáner-konyha inspirálta.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt (pizzaliszt vagy sima bl55)
- 1 zacskó porélesztő
- 2 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 1,5 tk só
- 2 ek olaj
A porélesztőt a cukros vízben felfuttatom, közben kimérem a többi alapanyagot. Összekeverem az alapanyagokat és géppel kidagasztom kb 5-10 perc alatt.
A tésztát pihentetem 5 percig, közben előkészítem a feltéteket.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Ebből az adagból egy nagy gáztepsinyi vagy két kisebb kör alaú készül el.
Méretre vágott sütőpapíron kinyújtom a tésztát a tepsi alakjára, jó vékonyra. Majd kedvem szerint telepakolom sok finomsággal. Kislányomnak tejmentes Violife-ot használok sajt helyettés a többi feltét összetevőire is alaposan odafigyelek, ne tartalmazzanak tejet.
A 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.