Almás-diós muffin mentesen is

Egy újabb muffin, ami hamar elkészül, könnyen elkészíthető. Pogácsát akartam ma sütni, de a tésztát pihentetni kell, így az holnap készül el. A család azonban süteményt kért, így gyorsan uzsonnára elkészítettem. Az alma miatt tovább friss és puha marad a tészt, a csonthéjas pedig egy kis csavar benne.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor (5 dkg 1/4 édesítő)
  • 10 dkg dió/mogyoró/mandula
  • 1 nagy alma lereszelve
  • 1 sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1-1,5 dl tej (növényi)

A sütőt 200 fokra előmelegítem.

A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban, a nedves alapanyagokat és az almát egy mérőedényben, majd összeöntöm, kanállal jól elkeverem. Muffin papírral bélelt formában kisütöm 20-25 perc alatt.

Praktikus tanács: Amikor a sütőből kivettem a kész muffinokat akkor még forrón tálcára teszem a muffin papír segítségével, hogy egyenletesen hűljön ki. Ha a szilikonos muffin formában marad, akkor a papírról nehezen fog leválni a sütemény.

Ki áll a PetRonKa's mögött?

Valkó Veronika vagyok cukrász és közgazdász. Már a szülőházban magamba szívtam a torták és sütemények szeretetét. Miután gyermekeim megszülettek, utána rendszeressé vált, hogy én készítem a finomságokat. Lányomnál 4 évesen ételallergiát diagnosztizáltak, így meglévő családi és saját receptjeimet elkezdtem „mentesíteni”. Ezeket a recepteket osztom meg veled a blogomon.

Ötletek reggelire
Kategóriák
Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelemre!

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb receptekről, tudnivalókról!

Tortáim
Keresel valamit?